top of page
  • Yazarın fotoğrafıGözde

Kulak Üstü - 3

Severek dinlediğim şarkılar liste serisi Kulak Üstü ‘nden selamlar !


Yaklaşık 2 haftadır sürekli loop’ta dinlediğim isim Conan Gray. Youtube’da vlog ve coverlarla bu yola çıkan 21 yaşındaki bu genç 20 Mart 2020’de yayınladığı ilk stüdyo albümü Kid Crow ile indie-pop listelerine çılgın bir giriş yaptı. Albümde her gün bir başka şarkıyı seviyorum ama kendisini sevmemi sağlayan ilk şarkı Comfort Crowd‘ı listeme aldım.


2014’te Lotus Eater şarkısı ile gönlüme taht kuran Mura Masa, aşırı ilginç müzisyen slowthai ile yaptığı “Gorillaz-like” şarkısı Deal Wiv It ile listemin ikinci sırasında. Mura Masa’nın canlı performanslarının inanılmaz olduğunu eklemek istiyorum.


Bir önceki listemde de ismi geçen aşırı genç yeteneklerden Tate McRae bu sefer kendi şarkısı ile listeme yerleşti. Stupid ve All My Friends Are Fake ile sevdiğim aynı zamanda balerin olan bu zarif kadının “Arkadaş dediğin böyle bakmaz.” diye sorguladığı şarkısı that way ile hepimizi platonik aşklara salıyor.


Nashville dizisinin Maddie Conrad’ı Lennon Stella Youtube’da beraber müzik yaptığı kız kardeşini evde bırakıp çıktığı solo yolculuğunda benim dikkatimi ilk olarak Kissing Other People ile çekti. Nisan 2020de çıkardığı albümü Three,Two,One da dinlemeye değer bir pop albümü. Belli ki soloya geçmek bu güzel kızımıza iyi gelmiş.


Daha yeni yeni içine girdiğim bir müzik türü Hip-Hop. Çeşitli listelerde gezerken dinlediğim CASH COW aslında Amerikalı DJ NGHTMRE‘ in Gunna ile beraber yaptığı bir şarkı. Tam bir Beast Mode şarkısı, hiç sevmediğim halde bir spor merkezinin yolunu tutup bu şarkı eşliğinde kardiyo yapasım geldi.


Indie-pop’ta kimler yeni diye araştırırken karşıma çıkan isimlerden Joji. Japonya doğumlu George Kusunoki Miller eğlence dünyasına ilk olarak bir Youtuber olarak atılan Joji, daha sonra müzik kariyerine odaklanmak için Youtube şovlarından uzaklaşmayı tercih etmiş. İyi ki de böyle bir tercihte bulunmuş. SLOW DANCING IN THE DARK ‘ı hayatımıza katmış. İsminde geçtiği gibi karanlık soundu ile insanı yakalayan inanılmaz bir ballad.


Beni tanıyan herkes bilir, uslanmaz bir FINNEAS hayranıyım. Finneas’in ruhunun bir parçasının değdiği her şarkıyı bulmaya ant içmiş biri olarak dinlediğimde beni felç eden bir şarkı bu. Irak-Suriye asıllı Avustralyalı şarkıcı Wafia ‘nın 2018 çıkışlı parçası The Ending harmonik vokalleri ve gittikçe güçlenen altyapısı ile gerçekten mükemmele yakın bir şarkı.


Ritimleri ile sözleri arasında duygu korelasyonu olmayan gruplardan The 1975 . 22 Mayıs’ta yayınlanacak yeni albümünden çıkardığı single Me & You Together Song sözlerinde ilginç bir hikaye barındıran platonik bir aşk şarkısı. Her The 1975 şarkısı gibi dinlerken insana melodisi ile keyif veriyor.


SNL ( Saturday Night Live) ‘da izlediğim günden itibaren hayranı olduğum Andy Samberg ‘in Akiva Schaffer ve Jorma Taccone ile kurduğu komedi-müzik grubu The Lonely Island benim en sevdiğim müzik gruplarından biri. Komik sözlerle müzik yapmak ancak bu kadar ciddi bir iş olabilir. Aynı üçlünün popstarların hayatlarını nasıl yaşadıkları ile dalga geçtikleri filmleri Popstar: Never Stop Never Stopping ‘de geçen ve ayrı bir video klibi de olan Finest Girl ( Bin Laden Song) güldürürken kendini loopa aldıran bir şarkı. ( Video klibi için : Terrorize that pussy!)


LİSTENİN FAVORİSİ:

Listeye koyarken bu listenin en favori şarkısı bu dediğim şarkı Comme Des Garçons ( Like the Boys). Japonya’da doğup Londra’da büyüyen Rina Sawayama ilk EP’sini 2017’de yayınlamış. İlk stüdyo albümü SAWAYAMA‘yı nisan 2020’de yayınlayan Rina geç bulduğum ama asla kaybetmek istemeyeceğim bir isim oldu. Comme Des Garçons introsu ile insanı içine çeken bir şarkı. Şarkıya bir başlayınca da dans etmekten kendinizi alamayacaksınız. ( Not: SAWAYAMA başlı başına mükemmel bir albüm,kesinlikle dinleyin.)


Keyifle dinlemeler.

Gözde xx



0 yorum

Son Yazılar

bottom of page