top of page
  • Yazarın fotoğrafıGözde

Kulak Üstü - 2

Son zamanlarda sıkça dinlediğim şarkıları bir linke sığdırdığım Kulak Üstü – 2 ‘den herkese tekrardan selamlar !

Listenin ilk ismi yaş ortalamaları 19 olan üç yeni pop kızçelerimiz SAYGRACE, Tate McRae ve Audrey Mika ‘nın eğlenceli collab’ı Boys Ain’t Shit. ” Bir çocukla görüşüyordum ve bir gün bir anda Instagram’da kız arkadaşı peyda oldu. Parçaları birleştirebilseydim daha erken fark edebilirdim.” diyen SAYGRACE günümüz gencolarının ilişki problemlerini tempolu bir şarkı haline getirmiş. Hangi birimiz bunları yaşamadık ki Grace’ciğim? ” You go, Girl!”

Kat kat yükselen nakaratlı şarkısı Hallelujah ile Londra çıkışlı alt-pop ikilisi Oh Wonder, benim son zamanlarda en çok hoşuma müzik türünü yapan isimlerden. No One Can Wear Your Crown isimli albüm de dinlemeye değer.

Nashville çıkışlı alt-indie popun yeni isimlerinden Gatlin. Radarıma takılan şarkısı Talking to Myself tam bir romantik komedi fontunda çalacak bir ayrılık parçası. Son teklisini “ a new single for sad girls” olarak duyuran Gatlin’in müziğiyle yürek burkmayı hedeflediği gayet açık ve net.

Listedeki en sevdiğim ikinci şarkı 1993 doğumlu Ashe ve sesiyle beni büyülediği Moral of the Story. Şarkının bende iz bırakmasının bir sebebi de şarkıda yeni crush’ım FINNEAS‘ ın parmağı olması , hem sözlerde hem de prodüksiyonda.

Toronto, Kanada ‘dan Türkiye’de benim kulağıma düşmesi 3 yılı alan Jessie Reyez’in ilk stüdyo albümü Before Love Came to Kill Us bu yılın en iyi R&B albümlerinden biri. “Çivi çiviyi söker” mottosundan yola çıkarak yazılmış şarkı IMPORTED bir 6LACK düeti ve şarkının ritmi gerçekten i-na-nıl-maz.

Synth-pop’u ilk dinlemeye başladığım zamandan beri sevdiğim bir isim CHVRCHΞS. 2018 yılı çıkışlı şarkıları Forever, Glasgowlu üçlünün en sevdiğim şarkısı değil; ancak geçtiğimiz yıl canlı performanslarını izlerken en eğlendiğim şarkıları olmuştu. Kendilerinden acil yeni albüm istiyorum.

Dokunduğu her şarkıyı altına çeviren adam Mark Ronson‘ın plak şirketinden ilk albümünü çıkarması üzerine tanıştığım King Princess, tam tarzım olmayan bir ses tınısına sahip olsa da dinlemekten kendimi alamadığım bir isim. Homegirl ise ilk stüdyo albümü Cheap Queen ( albüm kapağı inanılmaz güzel) ‘in en sevdiğim şarkısı.

New Yorklu alt-pop ikilisi Refs ‘in 2019 çıkışlı albümleri Stories ‘in en sevdiğim iki şarkısı Stories ve Crying. İki şarkının da sözleri o kadar vurucu ki, aşırı akıcı melodinin arasında sözler tokat gibi çarpıyor. Özellikle ikili ilişkilerinde ( arkadaşlık ya da sevgililik müessesi farketmez) sorun yaşayanların dinlememesi önerilir.

Bahsedeceğim son şarkı farkında olmadan loopa aldığım ve onuncu tekrarda bunu farkettiğim şarkı Take Yourself Home. Kelimelerim şarkıyı anlatmaya yetmiyor, lütfen lütfen dinleyin. Troye Sivan biz fanilere gönderilmiş bir lütuf. Sadece kulağa hitap etmiyor, video kliplerinin hepsi ayrı birer görsellik. Özellikle Bloom şarkısı.

Bir sonraki listede görüşmek üzere. Keyifli dinlemeler!



0 yorum

Son Yazılar

bottom of page