top of page
  • Yazarın fotoğrafıGözde

Kulak Üstü - 1

Son zamanlarda en çok dinlediğim, dilimden düşürmek bilmediğim şarkıları derleyip toplam, bir linke sığdırdım. Hoş geldiniz!


BBC Sound Of 2016 listesine girip alıp başını giden isimler Dua Lipa ve Mabel .Dua Lipa ‘nın ikinci stüdyo albümü Future Nostalgia‘nın üçüncü teklisi Break My Heart benim albümdeki en favori şarkım. Mabel’in High Expectations ‘dan çıkan OK(Anxiety Anthem) sözleri itibariyle günümüzün sex sells parçalarından ayrı bir yere sahip.


Çok sevdiğim bir arkadaşımın “Often” parçası ile kulağıma damlattığı Kanadalı şarkıcı Abel Makkonen Tesfaye nam-ı diğer The Weeknd yeni albümü ile aynı ismi taşıyan After Hours ve şarkının 1:48 ‘den sonra yürekleri hoplatan yükselişi diyorum , başka bir şey demiyorum. Amerikan’nın çok dinlenen dijital-platform sanatçısı olan Drake ve 3 Nisan’da yayınladığı Toosie Slide da The Weeknd-like kadrosundan listeye girdi.


Son iki yılın tartışmasız en çok konuşulan ismi Billie Eilish ve şubat ayında yayınladığı James Bond OST’si No Time To Die bence Billie’nin en iyi şarkısı olabilir. Bu şarkıyı bence en iyi yaptığı düşündüğüm sebepler ise ; gitaristinin Johnny Marr, bestecisinin Hans Zimmer ve prodüktörünün FINNEAS olması.


Geçtiğimiz yıla kadar çok nadir dinlediğim bir genre olan Hip-Hop’ı özellikle listedeki bu isimler sayesinde sevdim: Mike Posner’in kankitosu ,G-Eazy’den Justin Bieber’a, Linkin Park’a bir çok ismin prodüktörlüğünü yapan Matthew Tyler Musto yani blackbear ve synthesizer ve synth padleri konuşturan 2017 yapımı do-re-mi . Yeni duyduğum için biraz üzüldüğüm ama hiç tanımamaktan iyidir dediğim Jay Electronica ve Mart’ta yayınladığı yeni albümü “A Written Testimony” den Travis Scott düeti The Blinding.


Geçtiğimiz iki yıl çıkardığı teklileri ile Grammy Ödül Töreni’nde hiçbir kategoriye aday olamaması Twitter’da büyük olay olan ve haliyle çok üzülen Halsey, büyük oyunu Maniac albümü ile bozdu, albümden Graveyard bir yıla yakın önce çıktı belki ama geçtiğimiz günlerde ağzıma takıldı, günde en az beş öğün dinliyorum.


Trashy stili mükemmel derecede kendine yakıştıran Tove Lo, kedişli albümü “Sunshine Kitty” den dinledikçe odadan odaya dans ederek geçmemi sağlayan Sweettalk My Heart sözleri, ritmi ve video klibi ile son zamanlarda şahit olduğum en seksi şarkı.

Ocean Drive ile otobanda Alaçatı’ya gittiğimiz Duke Dumont şimdi de Let Me Go ile gün batımında sahilde salınım dansı yaptırıyor




0 yorum

Son Yazılar

bottom of page